„Iepurașul care voia să fugă de acasă” – o poveste plină de duioșie și afecțiune

Iepurașul care voia să fugă de acasă de Margaret Wise Brown

Ilustrații de Clement Hurd

Traducere din limba engleză de Elena Morariu

Timp de lectură: 7 minute

Vârsta recomandată: 3 ani +

Recomandarea psihologului

„Iepurașul care voia să fugă de acasă” este o poveste plină de duioșie și afecțiune, despre dragostea mamei pentru copilul ei, despre importanța familiei și sacrificiile pe care le facem pentru cei dragi. Găsim numeroase teme pe care le putem aborda în discuțiile cu copiii, teme care-i vor ajuta să deprindă abilități esențiale pentru dezvoltarea lor socio-emoțională. Urmărind drumul iepurașului printr-o varietate de universuri, copiii vor descoperi situații care nu corespund cu realitatea și care le vor stimula imaginația. Ilustrațiile frumoase îi vor ajuta pe cei mici să descopere singuri tot felul de detalii interesante, dezvoltându-le curiozitatea și interesul, motoare cognitive și motivaționale care susțin procesul învățării.

Subiect

Un iepuraș se hotărăște să fugă de acasă. Când își anunță mama că vrea să fugă, ea nu-l oprește și nu-l ceartă. Cu răbdare și blândețe, îi spune că oriunde va pleca, ea îl va urma negreșit, pentru că este mămica lui. Chiar dacă se va preface într-un pește ca să înoate departe de ea, într-o piatră pe vârf de munte, într-o brândușă dintr-o grădină secretă sau într-o pasăre zburătoare, mămica iubitoare îl va urma la rândul ei peste tot pentru a-l ocroti.

Nu se poate vorbi de întâmplări în această carte – este un dialog între personaje, un joc de-a v-ați ascunselea pe tărâmul imaginației între un iepuraș și mămica lui, care-l găsește de fiecare dată.

Teme: 

  • animale
  • dragoste
  • mamă
  • imaginație
  • devotament
  • sacrificiu
  • fugă

Alegeţi cărţi frumoase!

Alegeți cărți cu ilustrații frumoase, tipărite pe hârtie bună. E foarte important să vadă obiecte frumoase, acum își dezvoltă simțul estetic. Nu le oferiți cărți de calitate proastă, spunând că sunt mici și le vor rupe sau le vor mâzgăli. Dacă se întâmplă să rupă sau să mâzgălească o carte, explicați-le de ce nu e bine să facă asta. Veți vedea că dacă încep să le iubească, nu le vor mai distruge.

Lasă un răspuns