„Domnul Papuzek” – o carte despre viața secretă a animalelor de companie

Știai că și animalele au loc de muncă? Și că locul lor de muncă este să fie animale de companie? Că au și ele casele lor, familiile lor, că merg la școală și că lucrează în schimburi? Asta și câte și mai câte!

Dacă ați văzut filmul Viața secretă a animalelor, atunci să știți că Domnul Papuzek e o carte tocmai despre viața secretă pe care o au animalele și despre care oamenii nu au nici cea mai vagă idee.

Domnul Papuzek este un peruș, acel tip de papagal mic și jucăuș pe care-l vedem prin magazinele de unde putem cumpăra animale de casă sau pet-shop. Domnul Papuzek are o soție și doi copii. Dar și un dușman feroce care nu este numai dușmanul lui, ci al tuturor păsărilor din cartier. Acesta este Motanul Kent. Un motan zburlit, murdar, mereu înfometat și pus pe hoții. În momentul în care cei din cartier află că s-a întors Kent, toate păsările încep să-și facă griji, mai ales domnul Papuzek care știe că motanul abia așteaptă să-l prindă și să-i ciufulească penele. Unul dintre cei mai buni prieteni ai domnului Papuzek este domnul Vrabie care are o zgâtie de pui, Vrabie cel Mic. Puștiul Vrabie nu este un puști de ici-colo, ci un aventurier adevărat care-și dorește și el să muncească precum domnul Papuzek, respectiv să fie și el un animal de casă. Pentru că Vrabie cel Mic tot dădea târcoale unei case, în momentul în care domnul Papuzek rămâne fără loc de muncă din cauza lui Kent, puștiul salvează situația și-l ajută pe peruș să-și găsească o nouă familie.

De aici încolo, lucrurile o iau razna: Kent aduce o gașcă de hoți la noua casă a lui Papuzek, Papuzek se împrietenește cu o broască țestoasă, Kent se spală și încearcă să devină pisică de casă, Nero și Balaurul, doi câini zdraveni, au grijă de un pui de pisică, câinii și pisicile încing un război ce se lasă cu miorlăituri groaznice și smocuri de blană purtate de vânt, ce să mai, o întreagă nebunie!

Oare la tine-n cartier nu o fi un domn Papuzek, o familie Vrabie, un motan Kent și câțiva câini precum Balaur, Batman Doberman sau Pinot? Citește cartea și caută apoi indiciile care să te ajute să descoperi această viață secretă a animalelor din cartierul tău!

Text: Răzvan Zamfirescu

Credit foto: Ema Cojocaru

Lasă un răspuns