De Ziua Cărții vă încurajăm să împărtășiți povești. Fie că este vorba de istorii personale sau de lucrări de ficțiune care v-au impresionat, ele trebuie împărtășite. De ce? Pentru că poveștile creează relații între oameni, creează comunități de indivizi cu interese comune. Iar oricât de diferiți am fi, poveștile bune întotdeauna ne leagă între noi prin țesături invizibile, ca într-o rețea. Și, foarte important, ne fac să fim empatici cu experiențele și viețile altora.
Cei care studiază evoluția poveștilor în societate, de la societățile primitive, la cele moderne, au ajuns la concluzia că acestea sunt un mijloc important care conduce la cooperarea între indivizi și inocularea normelor sociale. De asemenea, atât în societățile primitive, cât și în cele moderne, povestitorii sunt între persoanele cele mai apreciate.

Spre sfârșitul discursului ei de la Harvard, scriitoarea J.K. Rowling, una dintre cele mai celebre povestitoare ale zilelor noastre spune că „nu avem nevoie de magie pentru a ne transforma lumea; purtăm deja toată puterea de care avem nevoie în noi înșine: avem puterea de a imagina o lume mai bună.” Imaginați și voi o lume mai bună pentru cei din jur.
În această notă, de ZIua Cărții vă propunem să descoperiți cartea Vieți foarte reușite de J.K. Rowling – o lectură în care autoarea abordează marile întrebări ale vieții într-un mod simplu, clar, emoționant și plin de înțelepciune. Mai ales că până duminică, 25 aprilie, o puteți primi cadou la o comandă minimă de 200 de lei pe site-urile Grupului Editorial Art.
La mulți ani și lecturi frumoase! 🙂