Cărți ecranizate: 4 povești despre supraviețuire cu final fericit

Într-un volum captivant, Supraviețuitorii prezintă 23 de întâmplări extraordinare în care oameni aflați în condiții extreme reușesc să-și învingă destinul prin propriile forțe. Deși spectaculoase și aflate la granița cu un posibil scenariu de film, aceste povești au fost trăite de protagoniștii lor cu sentimentul că își trăiesc ultimele clipe. Iată că unele dintre ele chiar au devenit sursă de inspirație pentru câteva producții cinematografice:

  • Alpinistul care și-a tăiat propria mână – Aron Rolston s-a salvat singur după ce un bolovan dintr-un canion a căzut și i-a zdrobit mâna. Povestea lui a inspirat filmul 127 de ore din 2010, cu James Franco în rol principal. Iată trailerul.
127 Hours (2010) - IMDb
Sursă imdb.com
  • Femeia care a navigat într-un uragan – o tânără de 23 de ani rămâne singură pe ocean, după ce ambarcațiunea ei a fost lovită de un uragan puternic. Povestea a fost adaptată în filmul Adrift (2018). Trailer.
  • Comandantul care și-a salvat echipajul – marele explorator Shackleton este foarte cunoscut pentru expedițiile sale antarctice. Întâmplarea cu nava Endurance a inspirat o mulțime de scriitori să-i spună povestea, iar cinematografia a preluat-o: Endurance (1999), Shackleton (2002).
The Revenant (2015) - IMDb
Sursă imdb.com
  • Vânătorul care s-a luptat cu un grizzly – Hugh Glass a supraviețuit în urma unui atac al unei ursoaice și apoi a rămas singur în sălbăticie. Legenda a fost transformată în anul 2015 într-un film de succes, The Revenant. Leonardo DiCaprio a luat Premiul Oscar pentru interpretarea rolului faimosului vânător. Vezi aici trailerul.

Supraviețuitorii. Întâmplări extraordinare din sălbăticie și de dincolo de ea, David Long face parte din lista cărților disponibile în luna aprilie la Pauza de Citit.

Lasă un răspuns